Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Brievenbus Antiek

Nostalgische brievenbussen
Postkasten met een antieke uitstraling zijn stijlvol en zorgen bovendien voor een sfeervolle ambiance. In onze collectie vindt u vrijstaande modellen en klassieke wandbrievenbussen. Voor alle modellen geldt: Vandaag bestellen, morgen in huis!*

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

25 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

25 artikel(en)

Brievenbus Antiek

Nostalgische brievenbus kopen?

Bent u ook zo'n iemand die helemaal opleeft bij het zien van antieke en nostalgische woon en tuinaccessoires? Veel mensen kiezen bewust voor spullen met een authentiek tintje. Ze vinden de strak vormgegeven objecten van vandaag de dag nietszeggend en verlangen dan ook terug naar een beetje nostalgie. Voor echte antieke tweedehands brievenbussen moet u op Marktplaats zijn. Voor nieuwe postkasten met een historisch tintje moet u bij Your Mailbox zijn. Wij verkopen brievenbussen met de looks van vroeger. Brocante exemplaren met gedetailleerde ornamenten en klassieke afbeeldingen. Hieronder zullen we al onze modellen in het kort bespreken.


De Engelse brievenbus met kroontje

De Engelse brievenbus van de Staat was net als de bekende Britse rode telefooncel een zeer herkenbaar object. De bussen waren niet allemaal hetzelfde. Sommige waren rond, sommige hoekig. Maar wat ze allemaal gemeen hadden was de rode kleur en de popperige Engelse uitstraling. De brievenbus was haast een kunstwerk te noemen want het zat vol met gothische ornamenten en details. Veel mensen konden deze stijl wel waarderen en dus werd er een soortgelijke brievenbus ontworpen dat de naam kolombrievenbus kreeg. Die naam kreeg deze postbus ongetwijfeld vanwege haar uiterlijk, een hoge kolom of pilaar. Op de top van de kolombus prijkte een kroontje. En hiermee kreeg de brievenbus zelfs een beetje een Koninklijk karakter. Kolombrievenbussen zijn vandaag de dag in allerlei verkrijgbaar. De meest bekenden zijn de betonnen brievenbus en de aluminum gegoten variant. In onze collectie vindt u alleen de aluminium variant, die in onze ogen veel mooier en strakker zijn afgewerkt dan de betonnen versie. Het gewicht van een aluminium exemplaar ligt rond de 11 kilo. En daarmee is de aluminium kolombrievenbus ook nog eens veel makkelijker te vervoeren en te plaatsen. Verder is het zo dat aluminium nooit zal gaan roesten. En dat is natuurlijk ook altijd wel een fijne bijkomstigheid. Onze Engelse kolombrievenbussen hebben een behoorlijke inhoud en kunnen met behulp van betonmortel en draadeind vrijstaand geplaatst worden. Dit model kan eventueel ook achter een hekje of hekwerk worden geplaatst.

Brocante brievenbussen

Naast bovengenoemde pilaarbrievenbus verkopen we ook brocante wandbrievenbussen. Brievenbus brocant antiek is verkrijgbaar in diverse kleuren en bij sommige modellen is er door gebruik te maken van een speciale coating, bewust een gebruikt effect gecreëerd. Hierdoor lijkt de postkast nóg ouder en lijkt deze echt bij overgrootmoeder nog van de zolder te zijn gekomen. De brocante wandbrievenbus staat natuurlijk prachtig als het huis waarin u woont ook nog veel oude elementen bevat. Zo creëert u als het ware een eenheid door een oude woning met een oud uitziende briefkast te combineren. Wat we tegenwoordig ook steeds vaker zien is de combinatie van een geheel nieuw gebouwde woning waarbij men juist de nostalgische brievenbus als een soort contrast in het geheel wil neerzetten. Hoe leuk de brocante muurbrievenbus ook is, hij heeft één nadeel: Hij is nogal ondiep en de brievenbusklep gaat met een veer naar binnen open. Gewone enveloppen en brieven kunnen er gemakkelijk in. Dikkere poststukken en kranten wordt wel een probleem. Dit zou u eventueel kunnen oplossen door separaat nog een krantenrolhouder op te hangen. Wij verkopen diverse krantenrolhouders van onder andere Brabantia en Burgwachter.


Gietaluminium brievenbus

Tot slot vindt u in onze collectie nog de gietaluminium brievenbus. Dit is er een met een sierlijk dakje, met de letters POST op de brievenbusklep en met een man te paard in 3D op voorkant. Ook bij deze wandbrievenbus bevindt zich aan de top een kroontje. Brievenbuskleppen van de type zijn vanuit de binnenkant af te sluiten. Dat kan erg handig zijn tijdens de jaarwisseling. Als men ineens bedenkt om uw brievenbus met een aantal rotjes of strijkers op te blazen, komt men bedrogen uit en zal men een ander slachtoffer gaan zoeken. Het bespaart u in ieder geval een compleet nieuwe aankoop en weer veel gedoe rond verzekeringswerk etc. Alle bovenstaande brievenbussen zijn afsluitbaar. Zoekt u een brievenbus die u ook zónder gebruik van een sleuteltje kan openen? Kijk dan eens naar onze Ptt brievenbus, de US Mailbox of de grote brievenbus Zandvoort. Voor alle modellen geldt: Vandaag bestellen, morgen in huis!* Wilt u voor aankoop eerst eens even rondkijken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom!