Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Brievenbus hout

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Houten Zweedse brievenbus

Geen standaard brievenbus meer voor uw deur. Deze leuke houten brievenbussen fleuren het aanzicht van uw huis op. De buren en uw bezoekers zullen opkijken van uw mooie houten Zweedse brievenbus, het zal de eyecatcher van de straat zijn. Ook de postbode zal lachend uw post komen bezorgen.

Een brievenbus van hout geeft een stijlvolle en ambachtelijke uitstraling. In onze collectie vindt u houten brievenbussen uit Zweden. Deze brievenbussen zijn vervaardigd uit duurzaam larixhout en hebben de vorm van een origineel Zweeds huisje. Deze decoratieve en originele brievenbus is geschikt voor normale hoeveelheden post. Er zit geen slot op de houten brievenbussen.

Deze houten brievenbus is verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, geel, wit, zwart en in het groen. Kies de kleur die het meeste bij u of uw huis past.

De houten brievenbus in Zweeds design is geschilderd met een milieuvriendelijke verf. Onder het dak (klapdeksel) bevindt zich een afsluitklep die met een hangslot afgesloten kan worden, ter beveiliging van uw post ( Deze wordt er niet bijgeleverd).

Voor het monteren van deze originele houten brievenbus heeft u alleen een schroevendraaier en een paal/hek om aan te bevestigen nodig. Het dak moet nog wel gemonteerd worden met de bijgeleverde schroeven.

Deze houten Zweedse brievenbus heeft de afmetingen circa 32 cm x 21 cm x 39 cm.

Larixhout

Met zijn uitstekende houteigenschappen, grote duurzaamheid en goede verkrijgbaarheid is de lariks goed en  milieuvriendelijk bouwhout voor binnen- én buitentoepassingen.  Momenteel is larix met ca. 17.000 ha in Nederland de derde meest voorkomende naaldboom in Nederland, na de grove den en de douglas. Veel daarvan is kaprijp. Lariks kan dan ook op veel grotere schaal als houtsoort worden toegepast in Nederland.

Eigenschappen van het larixhout:
Het kernhout is lichtgeel- tot roodachtig bruin. Duidelijk anders dan het spinthout dat geelachtig tot vuilwit van kleur is.

  • Larix werkt niet is hard en veerkrachtig;
  • Larix wordt in water uiteindelijk keihard.